Cultuur

Den Bosch  mag wel dé cultuurstad van Noord-Brabant genoemd worden. Met de vele historische straatjes en steegjes, de Sint-Janskathedraal en de Binnendieze is nog maar een kleine greep van de vele bezienswaardigheden van deze stad beschreven.

Het hoogtepunt van de stad is toch het oude stadcentrum, de Markt. De Markt is hét centrum waar winkels, horeca en de historische invloeden samen komen tot een prachtig geheel.

Naast gebouwen en de bezienswaardigheden bied Den Bosch ook vele activiteiten en evenementen aan. Enkele voorbeelden van evenementen die elk jaar terugkomen in de stad zijn: Jazz in Duketown, festival Boulevard en November Music zijn festivals die je zeker niet mag missen.

Verder zijn er rondleidingen te volgen in de Sint-Janskathedraal waar op vaste tijden een rondleiding door de gehele kerk mogelijk is. Ook een rondvaart door de Binnendieze is zeker een aanrader, hiermee zie je nog meer van de stad waar je normaal nooit kan komen. Ook hier is een gids aanwezig, die u alles verteld en uitlegt over de stad.

Qua eten en drinken is Den Bosch bekent met de echte Bossche Bollen. De Bossche bol is al vele tientallen jaren het gebak in de regio en bekend bij zowel iedere Bosschenaar, als de vele mensen in de omgeving.

 

Meer over Den Bosch

Cultuur
Cultuur
Cultuur in Den Bosch
Studie
Studie
studeren in Den Bosch
Uitgaan
Uitgaan
uitgaansmogelijkheden
Sport
Sport
sporten in Den Bosch
Nieuws
Nieuws
Het laatste nieuws
\